> - See more at: http://opinionesfantasma.blogspot.com.es/2016/03/compartir-entrada-de-blogger-en-facebook.html#sthash.3QpgyuSx.dpuf FETDETERRA: JORNADAS DE CONSTRUCCIÓN CON TIERRA

JORNADAS DE CONSTRUCCIÓN CON TIERRA

El divendres 8 d'agost vàrem fer la nostra ponència sobre l'execució i rehabilitació de la tàpia, dins de les Jornades de construcció amb terra a Torregrossa. 
Vàrem explicar com reconèixer i preparar la terra per a construir. La execució i les característiques del sistema constructiu. L'anàlisi de les principals patologies que presenta la tàpia i les propostes per a la seva rehabilitació.
En la visita a una construcció existent de tàpia vàrem reconèixer les patologies que presentava, com la pèrdua de revestiment i secció de la paret, l'afectació de les humitats, la unió entre diferents materials i els reforços estructurals.
Vàrem tenir el plaer de conèixer una de les poques famílies de tapiadors de principi dels anys quaranta, quan l'activitat tapiera vivia una època daurada. Ens explicaren tots els seus coneixements i experiències, esperem que, ben aviat,  puguem veure  tots els estris originals que utilitzaven i que encara conserven.
Finalment recordar que iniciem un curs de formació específica de construcció amb terra a la Universitat de Lleida on recollirem part de tots aquests coneixements sobre la tàpia, un curs obert  a totes les persones que tinguin interès i motivació per aprendre i ampliar els coneixements sobre l'arquitectura i la construcció sostenible de terra.
Donar les gràcies a l'Ajuntament de Torregrossa i als organitzadors per la seva invitació.linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...