> - See more at: http://opinionesfantasma.blogspot.com.es/2016/03/compartir-entrada-de-blogger-en-facebook.html#sthash.3QpgyuSx.dpuf FETDETERRA: COL.LABORACIÓ AMB el grup de recerca GICITED_UPC

COL.LABORACIÓ AMB el grup de recerca GICITED_UPC

Aquest passat divendres varem tenir una visita molt gratificant dels representants del grup GICITED integrat per investigadors de l'Escola Politècnica Superior de l'Edificació de Barcelona i que comparteixen l'interès per la recerca en l'àmbit de l'Edificació. Organitzadors de les jornades Low Tech_EPSEB


Varem visitar la Planta on preparem terres per a la construcció. Es van mostrar molt interessats en el procés de reciclatge de terres i runes, en els processos de neteja, trituració i garbellat i en les possibilitats d'aquests materials per a la construcció amb terra. Mostraren especial interès en les barreges de terres per a tàpia, millorades amb àrids reciclats de formigó i particularment amb les nostres argiles i llims, d'una gran qualitat pel que fa a la baixa retracció i elevada cohesió.
Aportem els nostres coneixements i materials, amb la col.laboració en un projecte de recerca per la realització de formigons amb terra, per al qual s'assajaran les nostres terres en el laboratori de sols de l'EPSEB.Després de la visita a la Planta varem fer un recorregut per algunes de les construccions agrícoles de tàpia tradicionals de la zona, analitzant les patologies i les conseqüències de les intervencions poc coherents amb el material base.

Volem donar les gràcies a Montse Bosch ( Integrant del Grup GICITED) i a Joan Ramon Rosell  (Director del Laboratori de Materials i Responsable del Grup GICITED) per mostrar tan interés per la nostra feina i esperem seguir col.laborant.

Aquest és l'enllaç de la seva  pàgina web:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...