> - See more at: http://opinionesfantasma.blogspot.com.es/2016/03/compartir-entrada-de-blogger-en-facebook.html#sthash.3QpgyuSx.dpuf FETDETERRA: ENCOFRAT I PISÓ DE FUSTA

ENCOFRAT I PISÓ DE FUSTA

Aquest encofrat i pisó que hem fabricat és per poder entendre a petita escala el procés constructiu tradicional de la Tàpia. D'aquesta manera grans i petits poden experimentar i descubrir les caracteristiques propies de la terra en aquest sistema constructiu.

Material necesari:
1 Taulell de DM de 2 cm de gruix.
2 barres roscades de diàmetre 14mm i 20 cm de llarg  amb les seves femelles i arandeles
1 mànec de fusta (per pales o aixada)
1 llistó de fusta rectangular de 4x4

Elaboració:
Una base quadrada de 30x25 cm, sobre la qual en collarem una mes petita de 12x12cm, per delimitar  les parets laterals de l'encofrat. Aquesta serà la mida resultant del nostre cub de terra crua.
Les 2 parets laterals llargues seran de 24x14cm i les 2 curtes de 12x14 cm.
En els extrems de les pareds llargues hi collarem dos rectangles de 4x14 cm, per tal de trabar les parets laterals curtes i reforçar la zona de pressió dels cargols. En aquest punt (just al centre) hi fem un forat de 15 mm per poder passar els cargols.

Per a fer el pisó tallarem el mànec de fusta a la mida que a nosaltres ens vagi be (el nostre fa 30 cm) i en un dels extrems hi clavarem el tros de fusta que hem tallat de 4x4x7,5.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...